Our refurbishment of the Health Sciences faculty creates a healthy new environment to nourish young minds.

A healthy mind within a healthy body: we believe that healthcare education starts with showcasing what healthy schools can look and behave like. In this way, our design for the refurbishment of the Health Sciences faculty at the University College, Ghent ‘heals’ the existing 1974 building by increasing daylight, fresh air, outdoor space and social interaction to improve the wellbeing of students and staff. Two striking new auditoriums, a green roofscape and direct circulation routes work as ‘bypasses’ that re-energise the building, allowing the architecture to inspire positive change.

  • Location Gent
  • Client Hogeschool Gent
  • Year 2016
  • Status Completed
  • Team Marc Koehler, Willem Baalbergen, Tjerk de Boer, Ramon Acha, Carlos Moreira, Miriam Toccino
Read more